
Joulun mehevin kahvikakku on yhtä suurta herkkua kuin mokkapalat.
Suklainen mokkakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leivitä rengasvuoka nokareella voita ja korppujauhoilla.
- Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa matalalla lämmöllä.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne sokerivaahtoon. Lisää jäähtynyt suklaasula.
- Kaavi taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia.
- Kumoa ja jäähdytä kakku. Kumoa kakku takaisin vuokaan. Valuta kostukkeeksi kahvia. Anna kakun mehevöityä seuraavaan päivään tai pitempäänkin.
- Tee kuorrutus. Sulata rasva. Sekoita joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja kahvijuoma. Valuta kuorrute kakulle ja koristele granaattiomenansiemenillä.
Vinkki! Kakku säilyy jääkaapissa viikon verran.