Viipaloi possurulla tarjoiluvadille ohuiksi siivuiksi.
Mehevä possurulla
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa liha levyksi näin: Viillä fileen pitkään sivuun 1/3:n korkeudelle veitsellä pitkä viilto vaakatasossa. Älä leikkaa läpi. Leikkaa vastaava viilto fileen vastapäiseltä reunalta 2/3:n korkeudelle. Käännä viiltämäsi osat auki niin, että fileestä tulee levy.
- Ripottele pinnalle suolaa.
- Pilko sipuli ja valkosipuli. Rouhi pähkinät. Yhdistä tomaattipyree ja inkivääritahna. Silppua yrtit.
- Kuullota sipuleita pannussa öljyssä. Levitä lihan pintaan tomaatti-inkivääritahna. Ripottele päälle sipulit, pähkinät ja yrtit. Kierrä liha kääretortun tapaan rullalle. Sido puuvillanauhalla kääröksi.
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Paista lihan pinta paistinpannulla kullanruskeaksi. Laita rulla uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paina rullaan paistomittari. Kypsennä liha 75-asteiseksi.
- Pese ja halkaise ruusukaalit. Lisää ruusukaalit uunipellille paiston loppuvaiheessa noin 10 minuutiksi.
- Viipaloi punakaali. Kiehauta kaali vesitilkassa paistinpannulla. Lisää etikka, hunaja ja suola. Hauduta noin 10 minuuttia.
- Poista kypsän lihan ympäriltä naru ja valele käärö paistoliemellä.
- Leikkaa possu ennen tarjoilua ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa puna- ja ruusukaalien kanssa.