
Kun parsakaalin raastaa kasvispyörykkätaikinaan, jää suutuntuma rouskuvaksi.
Parsakaalifalafelit ja balsamicokasvikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese ja raasta parsakaali raastimen karkealla terällä. Valuta kikherneet siivilässä ja soseuta sauvasekoittimella (kikherneistä saa jäädä sattumia). Rouhi siemeniä veitsellä.
-
Sekoita kulhossa parsakaaliraaste, soseutetut kikherneet, siemenet, murskattu valkosipulinkynsi ja hienonnetut yrtit. Lisää kananmuna, sitruunan mehu, jeera ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nostele taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä tilaa balsamicokasviksille.
-
Huuhtele varsiparsakaalit ja lehtikaalit, revi lehtikaaleja pienemmiksi paloiksi. Huuhtele omena, leikkaa viipaleiksi. Pese ja raasta appelsiinista kuori. Levitä parsakaalit, omenaviipaleet ja lehtikaalit falafelien viereen uunipellille. Mausta kasvikset appelsiinin raastetulla kuorella ja ripauksella suolaa. Ripottele joukkoon siemenet. Valuta päälle öljyä.
-
Kypsennä falafeleja ja kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Käännä kasvikset paistinlastalla ympäri kypsentämisen puolessa välissä. Valuta kasvisten päälle balsamicosiirappia