
Talvisalaatti saa makeutta rypäleistä ja rapeutta porkkanoista. Pastan ja kikherneiden ansiosta se on täysipainoinen ateria.
Täysjyväpastasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljyn joukkoon savupaprika ja suola. Levitä kikherneet uunipannulle ja lorauta mauste-öljy päälle. Paahda kikherneitä uunissa 20 minuuttia.
- Keitä asta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja irrota viinirypäleet tertusta. Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti. Sekoita kastike.
- Kokoa ainekset isoon purkkiin tai vadille. Lorauta kastike joukkoon vasta, kun tarjoilet salaatin.