Espanjalaiset tapakset ovat kuin luotuja jaettavaksi. Kokoa perhe tai ystävät pöydän ympärille.
Espanjalaiset tapakset
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista perunaviipaleita ja sipuleita pannulla ruokalusikallisessa öljyä 20–30 minuuttia tai kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Pidä lämpö paistamisen aikana tasaisena ja suhteellisen matalana. Perunoiden ei kuulu ruskistua.
-
Riko kananmunat kulhoon, lisää mausteet ja vatkaa munien rakenne rikki.
-
Lisää ruokalusikallinen öljyä pannulle ja kaada muna-mausteseos peruna-sipuliseoksen päälle. Kypsennä noin
5 minuuttia tai kunnes tortilla on hyytynyt pohjasta. Aseta iso kansi tai matala vati pannun päälle ja käännä tortilla. Valuta tortilla takaisin pannuun ja kypsennä vielä 2–3 minuuttia, niin että myös toinen puoli ruskistuu. -
Tarjoa tortilla kuumana tai kylmänä säilöttyjen, kotimaisen säilykekalan kuten pienten savumuikkujen kanssa.
Marinoidut herkkusienet
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista ja leikkaa herkkusienet neljään osaan. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipulinkynsi sekä lehtipersilja.
-
Sekoita keskenään öljy, etikka, hunaja ja mausteet. Yhdistä kaikki aineet ja kääntele niin että maut tasoittuvat. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
Pannupadronit
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese ja kuivaa paprikat.
-
Paahda manteleita kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Siirrä mantelit pois pannulta.
-
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää paprikat. Paista 2–3 minuuttia kuumalla pannulla muutaman kerran paprikoita käännellen.
-
Siirrä paprikat tarjoiluastiaan ja mausta sormisuolalla. Rouhi manteleita kevyesti ja ripottele päälle.