Valmista kerralla isompi satsi rouskuvia kaaleja. Lisäämällä joukkoon lohta, saat maukkaan ja ruokaisan salaatin.
Lohi-kaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Mittaa kuskus, suola ja öljy rasiaan. Kaada kiehuva vesi joukkoon, sekoita ja sulje rasia.
-
Pese appelsiinit ja raasta kuorta talteen. Kuori appelsiinit ja leikkaa viipaleiksi.
-
Leikkaa lohi kahdeksi annospalaksi ja paista kypsäksi pannulla. Ripottele lohipaloille appelsiinin kuorta, chiliä ja suolaa.
-
Sekoita keskenään kuskus, maissi ja marinoitu kaali. Jaa salaatti lautasille ja nosta appelsiini-viipaleet ja lohipalat päälle.
Marinoitua kukka- ja lehtikaalia
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta kukkakaali raastinraudan karkeimmalla terällä. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa lehdet ohuiksi suikaleiksi. Rullaa suikaleiden yli muutaman kerran kaulimella voimakkaasti painaen.
-
Kuori ja raasta kurkuma sekä inkivääri. Sekoita joukkoon öljy, etikka, hunaja ja suola. Lisää marinadi kaalien joukkoon ja sekoita huolellisesti.