
Linssit ja kananmunat tekevät vihreästä kasviskeitosta ruokaisan lounaan. Parsakaalista ja pinaatista saat hermoston toimintaa tukevaa folaattia.
Vihreä linssikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna purjo ja paloittele sellerit noin sentin pätkiksi. Huuhtele linssit siivilässä juoksevan veden alla. Mittaa kattilaan kasvisliemi ja anna kasvisten sekä linssien kypsyä liemessä 20–25 minuuttia.
-
Pilko parsakaali ja pavut sopiviksi suupaloiksi ja lisää ne kattilaan yhdessä kaurakerman kanssa. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia. Parsakaalit ja pavut saavat jäädä napakoiksi.
-
Mausta keitto sitruunamehulla ja suolalla. Huuhtele pinaatti ja sekoita se keittoon. Lisää kuoritut, halkaistut kananmunat keittoannosten pinnalle.