
Tuoreet tomaatit ja minttu raikastavat kasvispadan. Nauti samettisen mausteinen muhennos keitetyn riisin kanssa. Ruoka vain paranee uudestaan lämmitettynä.
Kikhernemuhennos
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta ja huuhtele kikherneet lävikössä.
- Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipulit ja inkivääri pannulle. Paista sekoitellen, kunnes sipuli saa väriä.
- Lisää kikherneet. Mausta paprikajauheella ja chilillä. Paista kikherneitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Ota pari desiä kikherneitä syrjään.
- Lisää kookoskerma. Huuhtele purkit vedellä ja lisää neste joukkoon. Lisää tomaattipyree, liemikuutio, suola ja pippuri.
- Hauduta muhennosta miedolla lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes se sakenee.
- Halkaise tomaatit ja silppua minttu.
- Ripottele muhennoksen pinnalle paistetut kikherneet, tomaatit ja minttu.
Vinkki! Valitse kookoskerman tilalle vähärasvaisempi kookosmaito, niin muhennoksesta tulee kevyempi.