
Uunilohi on raikkaimmillaan tsatsikin ja rapean omenasalaatin peitossa.
Tsatsikilohi ja omenasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita tsatsikista. Raasta puolikas kurkku. Lisää etikka ja suola raasteeseen ja anna maustua 15 minuuttia. Purista raasteesta pois ylimääräinen neste ja sekoita raaste jogurttiin. Hienonna joukkoon sitruunamelissa.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Kypsennä lohta uunivuoassa 10–15 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.
-
Tee salaatti. Rouhi hasselpähkinät veitsellä. Paahda rouhetta 2–3 minuuttia kuumassa kuivassa pannussa.
-
Poista omenan siemenkota ja höylää hedelmä ohuiksi lastuiksi juustohöylällä. Purista sitruunamehu omenalastuille. Viipaloi kurkku ja retiisi ohuesti.
-
Lusikoi kypsälle lohelle tsatsikia. Levitä päälle omena-, kurkku- ja retiisiviipaleet. Lisää vielä pähkinärouhetta, tilliä ja sitruunamelissaa. Voit koristella annoksen juhlakuntoon kukilla.