
Mac & cheese on amerikkalainen lohturuokaklassikko, jota lapsetkin rakastavat. Pastan muodolla ei ole väliä, mutta penne toimii aina.
Makaroni & juusto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Kun valutat pastan, ota talteen 2 desilitraa keitinlientä.
- Leikkaa varsiparsakaalista kuivat kannat pois. Leikkaa varret pieniksi pätkiksi. Halkaise paksuimmat varret ja kukinnot.
- Kiehauta kerma kattilassa. Lisää joukkoon keitinvesi ja runsaat puolet juustoraasteesta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita pasta ja varsiparsakaalit isossa uunivuoassa. Kaada kastike joukkoon ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
- Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
Vinkki! Ohje toimii myös ilman varsiparsakaalia tai niin, että joukkoon lisää paahdettuja pekonikuutioita. Käytä siihen kaikki jääkaapin juustokannikat.