
Maitohorsmaa voi käyttää parsan tapaan. Ihaninta on, että sen nuput kypsyvät sekunneissa.
Horsmarisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kerää nuoret horsman nuput. Katkaise mukaan noin 10 senttiä pehmeää vartta. Huuhtele horsmat. Leikkaa nuput ja varret parin sentin paloiksi.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.
- Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää joukkoon riisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia.
- Lisää kuumaa kasvislientä riisin joukkoon kauha kerrallaan. Kun kauhallinen lientä on imeytynyt, lisää toinen. Sekoittele risottoa. Risotto kypsyy meheväksi noin 15–20 minuutissa.
- Lisää lopuksi parmesaaniraaste, voi ja horsmat. Sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Viimeistele risotto mustapippurilla. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.