klo 14:38 | 15.5.2025

Maitohorsmaa voi käyttää parsan tapaan. Ihaninta on, että sen nuput kypsyvät sekunneissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + keräysaika
Vaikeustaso
Helppo
Horsmarisotto
Ainekset
4
dl
horsman nuppuja pilkottuna
3
salottisipulia
2
valkosipulin kynttä
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1½
dl
parmesaania raastettuna
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
rkl
öljyä
3
dl
risottoriisiä
50
g
voita
suolaa
Päälle
½
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Kerää nuoret horsman nuput. Katkaise mukaan noin 10 senttiä pehmeää vartta. Huuhtele horsmat. Leikkaa nuput ja varret parin sentin paloiksi.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.
- Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää joukkoon riisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia.
- Lisää kuumaa kasvislientä riisin joukkoon kauha kerrallaan. Kun kauhallinen lientä on imeytynyt, lisää toinen. Sekoittele risottoa. Risotto kypsyy meheväksi noin 15–20 minuutissa.
- Lisää lopuksi parmesaaniraaste, voi ja horsmat. Sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Viimeistele risotto mustapippurilla. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.