Linssikeitto on intialainen perusruoka. Punaiset linssit ovat erittäin edullisia ja ne sisältävät runsaasti kuitua ja folaattia.
Linssisosekeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja pilko sipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat karkeasti. Kiehauta öljy ja mausteet kattilan pohjalla. Lisää kasvikset ja kuullota miedolla lämmöllä pari minuuttia. Pyöräytä joukkoon tomaattipyree.
-
Kaada kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhdo linssit siivilässä ja kumoa kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Lisää kookosmaito ja kuumenna.
-
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Varaa keiton kanssa tarjolle siemensekoitusta ja saksittua tuoretta korianteria.