
Mustaherukoista ja inkivääristä syntyy lohduttava flunssamehu.
Marjamehun keittäminen on luultavasti helpompaa kuin luulit. Mehua voi tehdä vaikka kattilallisen kerrallaan ja maustaa jännittävästi.
Jos mehumaija eli höyrymehustin ei kuulu keittiösi varusteisiin, saat valmistettua mehua keittämällä. Matkan mehumestariksi voit aloittaa vaikkapa tästä reseptistä: inkiväärillä maustettu ja fariinisokerilla makeutettu mustaherukkamehu on harvinaisen herkullista. Flunssaista oloakin se helpottaa.
Näin sujuu mehun keitto Marttojen neuvoin:
- Käytä mehun keittämiseen isoa teräskattilaa. Kuumenna ensin vesi.
- Jos teet mehua pehmeistä marjoista kuten mansikoista, tarvitset noin 2 desilitraa vettä marjalitraa kohti. Kirpeissä ja kovakuorisemmissa marjoissa kuten musta- ja punaherukoissa, karviaisissa ja puolukoissa on runsaasti pektiiniä, joten käytä niihin 2½-3 dl vettä/marjalitra.
- Lisää pehmeät marjat kiehuvaan veteen sellaisenaan. Kovia marjoja kannattaa survoa hieman ennen lisäämistä.
- Keitä marjoja 10-15 minuuttia ja painele niitä välillä kauhalla kattilan reunaa vasten.
- Viritä toisen, tyhjän kattilan päälle siivilä ja sideharsokangas. Kaada siivilään keitetty mehu marjoineen. Anna mehun valua rauhassa siivilän läpi. Kun et tässä vaiheessa juuri painele marjoja, mehusta tulee kirkasta.
- Kuumenna siivilöity mehu vielä kerran kiehuvaksi ja kuori vaahto pinnalta. Vaahdon kuoriminen pitää mehun värin kauniina ja parantaa säilyvyyttä.
- Sekoita kuuman mehun joukkoon 4-5 desilitraa sokeria mehulitraa kohti.
- Pullota mehu huolellisesti puhdistettuihin lasipulloihin piripintaan saakka. Voit myös pakastaa mehun muovipulloissa. Jätä silloin hiukan jäätymisvaraa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla