Kantarellisosekeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.
-
Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.
-
Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.
Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.