Tatti-pekonivartaat
Ainekset
Työvaiheet
-
Jatketaan kesää puhdistamalla sienet. Irrota tattien lakit, jätä pienet kokonaisiksi ja puolita isommat. Leikkaa sienien jalat muutaman sentin siivuiksi.
-
Kuori ja halkaise sipulit, poista kannat ja irrota sipulin kerrokset erilleen. Viipaloi kesäkurpitsa. Irrota pekonisiivut toisistaan.
-
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Mieti samalla, missä Tuke viettää lomaansa tällä hetkellä.
-
Jaa sienet, sipuli, kesäkurpitsa ja pekoni varrastikkuihin. Käytä jokaiseen vartaaseen yksi tatti ja laskosta pekonisiivut sienisiivujen viereen.
-
Sivele pintaan grillikastiketta. Anna vartaiden maustua jääkaapisssa noin tunti ennen paistamista.
-
Katso odotellessa Nelosta klo 11.55.
-
Grillaa vartaita kuumassa grillissä suoralla lämmöllä. Kääntele vartaita useasti ja sivele pintaan grillauskastiketta. Kypsennä, kunnes pekoni on kypsynyt rapsakkareunaiseksi.