Cacio e pepe -pizzapiiraat
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata taikinapallot pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa tai huoneenlämmössä.
- Raasta juusto hienoksi. Yhdistä ranskankerma ja noin 2 dl juustoraastetta kulhossa.
- Laita tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Jaa sulaneet taikinapallot puoliksi ja venyttele käsin tai kauli ne soikeiksi piiraiksi leivinpaperin päälle. Reunat saavat jäädä keskustaa muhkeammiksi. Jaa ranskankerma-juustotäyte pizzoille ja rouhi mustapippuria päälle. Sivele pizzojen reunat oliiviöljyllä.
- Ota kuuma pelti varovasti uunista ja liu’uta pizzapiiraat paperin kanssa pellille. Paista pizzoja uunissa noin 10–12 minuuttia. Hienonna tuoreita yrttejä ja ripottele loppu juustoraaste kuumien pizzojen päälle.