Maukas coca on katalonialaisten oma "pizza".
Coca
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen paprikoiden paahtamista varten. Halkaise paprikat, poista kanta, siemenet ja valkoiset osat. Paahda paprikanpuolikkaat melkein mustiksi uunissa leivinpaperin päällä välillä pari kertaa käännellen, noin 10–15 min.Laita kuumat paprikat muovipussiin ja sulje pussi tiukasti. Kun paprikat ovat jäähtyneet pussissa, irroita kuori sormin nylkemällä.
- Sillä välin kun paprikat jäähtyvät, tee taikina. Laske uunin lämpö 225 asteeseen. Sekoita vesi, murskattu hiiva, suola, sokeri ja öljy kulhossa. Lisää puolet jauhoista ja sekoita. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa taikina sileäksi ja notkeaksi. Anna kohota liinan alla 20 min.
- Kuori ja silppua täytteen sipulit. Kuullota sipulikuutiot öljyssä keskilämmöllä pehmeiksi, noin 5–10 min. Leikkaa nyljetyt paprikat pitkittäin 1–2 cm leveiksi suikaleiksi. Jaa taikina kahtia ja pyörittele siitä 2 pötköä. Kaulitse pötköt noin 1 cm:n paksuisiksi soikeiksi levyiksi. Aseta piirakkapohjat leivinpaperin päälle erillisille pelleille. Sivele molemmille hieman tomaattisosetta.Levitä sipulikuutiot levyille ja asettele paprikasuikaleet ja sardellit vinottain sipulien päälle. Ripottele pinnalle kevyt kerros juustoa. Halutessasi silppua rosmariinia tai lehtipersiljaa pinnalle. Paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 15 min.