Posset on kaikkein vaivattomin kermavanukas. Kypsentämistä ei tarvita, vaan kerma hyytyy silkkiseksi limetin mehulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 annosta
Valmistusaika
10 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo
Limetti-inkivääriposset
Ainekset
1 3/4
dl
hienoa kidesokeria (esim. Siro)
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
2
(luomu)limetin hienoksi raastettu kuori
1
dl
limetin mehua (vastapuristettua)
Tarjoiluun
hillottua inkivääriä
5
dl
kuohukermaa
Työvaiheet
- Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 3 min, koko ajan sekoittaen.
- Lisää jauhettu inkivääri sekä limetinkuori ja -mehu. Sekoita hyvin. Kaada seos kuuteen lasiin tai pieneen jälkiruokakulhoon. Jos käytät pieniä laseja, tästä määrästä riittää noin kahdeksaan pikkuannokseen.
- Peitä lasit muovikelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 t.
Ketju on lukittu.
Kerman määrä puuttuu.
Kiitos kommentistasi ja pahoittelut! Kerman määrä oli tosiaan jostain syystä tipahtanut reseptistä pois. Nyt se on lisätty.
terveisin, Soppa365 toimitus