Mantelikeksit ovat täysin gluteenittomia muttei yhtään vähempää herkullisia. Keksinnön takana on Chez Jasu, joka voitti Gloria Blog Awardsissa vuonna 2012 parhaan ruokablogin sarjan.
Mantelikeksi
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna mantelit ja rosmariini tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Sekoita hunaja joukkoon. Pyöritä taikina palloksi ja laita jääkaappiin 1/2 tunniksi. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Kauli taikina 2 leivinpaperin välissä muutaman millin paksuiseksi levyksi. Poista päällimmäinen leivinpaperi. Paista mantelikeksiä uunissa 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja murra levy paloiksi.
Vinkki! Tee kaksinkertainen ohje, jos haluat koko pellillisen keksejä.
Omenakompotti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese omenat. Halkaise ja poista siemenkodat ja lohko omenat. Kuumenna voi kattilassa ja paista omenoita hetki. Lisää kanelitanko, hunaja ja vesi kattilaan.
- Hauduta kompottia miedolla lämmöllä, kunnes omenat pehmenevät. Tarjoa jäähtyneenä mantelikeksien kanssa.
Chez Jasun blogin löydät täältä.