Tämän rikkaampia ritareita ei valtakunnasta löydy. Jälkiruoka tehdään croissanteista ja tietysti kermavaahdosta.
Rikkaat ritarit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee jogurttijäätelö edellisenä iltana tai viimeistään 5 tuntia ennen tarjoamista. Tee ganache (ks. ohjeet alempaa).
- Vaahdota kerma. Paahda mantelilastut kevyesti kuivassa paistinpannussa.
- Leikkaa croissantit ohuehkoiksi viipaleiksi. Kääntele viipaleet nopeasti kananmunassa ja paina molemmilta sivuilta mantelijauheeseen. Paista viipaleet rapeiksi molemmin puolin paistinpannussa voissa.
- Kokoa annokset. Laita kermavaahtoa, ganachea ja jäätelöpallo croissantviipaleiden päälle. Viimeistele mantelilastuilla, tyrnimarjoilla ja tilkalla oliiviöljyä.
Tyrni-jogurttijäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna sokeri ja appelsiinin mehu kattilassa. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Kaada kulhoon jäähtymään.
- Lisää jogurtti, kerma ja tyrnisose. Kaada seos kannelliseen pakasterasiaan.
- Pakasta jäätelöä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Sekoita jäätelöä pakastamisen alussa pari kertaa, tunnin välein.
Suklaa-tyrniganache
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan. Lisää kerma. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, kumoa seos kulhoon.
- Lisää tyrnisose ja tomusokeri. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on jäähtynyt.