Tämän rikkaampia ritareita ei valtakunnasta löydy. Jälkiruoka tehdään croissanteista ja tietysti kermavaahdosta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Rikkaat ritarit
Ainekset
4
croissantia
1
kananmuna
1 ½–2
dl
mantelijauhetta
2
rkl
voita
LISÄKSI
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
mantelilastuja
1–2
rkl
tyrnimarjoja
1
rkl
hyvää oliiviöljyä
Työvaiheet
- Tee jogurttijäätelö edellisenä iltana tai viimeistään 5 tuntia ennen tarjoamista. Tee ganache (ks. ohjeet alempaa).
- Vaahdota kerma. Paahda mantelilastut kevyesti kuivassa paistinpannussa.
- Leikkaa croissantit ohuehkoiksi viipaleiksi. Kääntele viipaleet nopeasti kananmunassa ja paina molemmilta sivuilta mantelijauheeseen. Paista viipaleet rapeiksi molemmin puolin paistinpannussa voissa.
- Kokoa annokset. Laita kermavaahtoa, ganachea ja jäätelöpallo croissantviipaleiden päälle. Viimeistele mantelilastuilla, tyrnimarjoilla ja tilkalla oliiviöljyä.
Tyrni-jogurttijäätelö
Ainekset
1
dl
sokeria
1
appelsiinin mehu
500
g
turkkilaista jogurttia
2
dl
kuohukermaa
4
rkl
makeuttamatonta tyrnisosetta (pakaste)
Työvaiheet
- Kuumenna sokeri ja appelsiinin mehu kattilassa. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Kaada kulhoon jäähtymään.
- Lisää jogurtti, kerma ja tyrnisose. Kaada seos kannelliseen pakasterasiaan.
- Pakasta jäätelöä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Sekoita jäätelöä pakastamisen alussa pari kertaa, tunnin välein.
Suklaa-tyrniganache
Ainekset
100
g
tummaa suklaata
½
dl
kuohukermaa
1 ½–2
rkl
makeuttamatonta tyrnisosetta (pakaste)
1
rkl
tomusokeria
Työvaiheet
- Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan. Lisää kerma. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, kumoa seos kulhoon.
- Lisää tyrnisose ja tomusokeri. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on jäähtynyt.