Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
55 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Paimenen paistos
Ainekset
300
g
karitsan paistijauhelihaa
2
kpl
sipulia
1
rkl
rypsiöljyä
1-2
tl
voimakasta currya
2-3
kpl
porkkanaa
1
kpl
palaa lanttua (150g)
1
kpl
pala selleriä (100g)
1
dl
punaisia linssejä
2-3
dl
kasvislientä tai kasvisten keitinlientä
1/4-1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/2-1
tl
timjamia
Kuorrutus
3-4
kpl
jauhoista perunaa (300g)
1-2
kpl
palsternakkaa (200g)
1
rkl
rypsiöljyä
2-3
rkl
keitinlientä
ripaus suolaa
pippuria
Työvaiheet
- Kuori peruna ja palsternakka kuorrutusta varten ja pane vesitilkkaan kiehumaan.
- Puhdista ja pilko muut kasvikset, kuullota sipuli öljyssä padassa, lisää curry, jauheliha ja ripaus suolaa, ruskista kevyesti.
- Lisää pataan linssit, juurekset ja neste ja hauduta kymmenisen minuuttia.
- Soseuta perunat ja palsternakka, lisää hiukan öljyä, suolaa ja pippuria.
- Lisää pataan tarvittaessa nestettä ja anna porista. Levitä päälle perunapalsternakkasose.
- Siirrä pata uuniin ja hauduta kypsäksi 200 asteessa, 30–40 minuuttia. Aseta leivinpaperi päälle loppuvaiheessa, jos kuorrutus uhkaa tummua liikaa.