klo 9:43 | 16.9.2013

Espajalaisen tomaattikeiton kanssa maistuu avokadosta tehty salsa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia + 4 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Tomaattikeitto ja avokadosalsa
Ainekset
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
kesäsipulia varsineen
1/2
kpl
kurkkua
1
kpl
tomaattia
1
kpl
paprikaa
1
kpl
chilipalkoa
3/4
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
2
tl
punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Avokadosalsa
1
kpl
kesäsipulia
2
kpl
avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria
2
rkl
tuoretta korianteria
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna sipuli ja ota varret sivuun koristelua varten. Kuutioi kurkku. Puolita paprika ja tomaatit. Poista niistä kannat ja siemenet. Viipaloi chili, poista kanta ja halutessasi siemenet.
- Laita kasvikset tehosekoittimeen öljyn kanssa ja aja sileähköksi tahnaksi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää hieman viinietikkaa. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää öljyä, vettä tai kasvislientä.
- Nosta keitto jääkaappiin ja anna maustua vähintään 4 tuntia. Voit halutessasi tehdä keiton jo edellisenä päivänä valmiiksi. Annostele keitto lautasille ja nosta päälle avokadosalsa. Tarjoile sellaisenaan tai grillatun leivän kanssa.
- Tee avokadosalsa: Hienonna kesäsipuli varsineen. Kuori avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi hedelmäliha. Pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta päälle öljy ja viimeistele yrttisilpulla. Voit halutessasi lisätä myös hienonnettua valkosipulia.