
Rahkaa, omenaa ja taikinamuruja. Tämä herkullinen omenapiiras onnistuu varmasti.
Leivo tunnissa: kotoisa rahka-omenapiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sulata voi. Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda. Sekoita sula voi kuivien aineiden seokseen. Jaa seos puoliksi kahteen kulhoon. Toisesta tulee pohjataikina, toinen jää muruseokseksi kakun päälle.
- Lisää pohjataikinaan kermaviili ja muna. Sekoita hyvin. Levitä taikina voideltuun pyöreään vuokaan.
- Kuori ja viipaloi omenat. Asettele viipaleet taikinapohjalle, ripottele päälle kanelia.
- Sekoita rahkaan sokerit, muna (ja mehu). Kaada täyte omenien päälle. Levitä muruseos piiraan päälle. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.