
Voimakkaasti maustettu lammaspizza
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista pizzapohja. Tee taikina mieluiten monitoimikoneen kulhossa. Liota hiiva ja sokeri kylmään veteen ja lisää öljy. Sekoita tasaiseksi ja lisää sekaan pikkuhiljaa koneen käydessä 2/3 jauhoista, niin että muodostuu löysä taikina.
- Anna koneen sekoittaa pohjaa 5–10 minuutin ajan. Sammuta kone ja anna taikinapohjan levätä kulhossa 20 minuuttia. Lisää sitten loput jauhoista sekä suola ja anna koneen käyttää taikina kunnolla tasaiseksi. Anna taikinan nousta peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa noussut taikinapallo jauhotetulla leivinpöydällä kolmeen osaan ja kauli niistä ohuita, pyöreitä taikinapohjia.
- Levitä kaulitulle pizzapohjalle ensin tomaattikastike, sitten juustotäytteet ja lopuksi paistettu karitsan jauheliha.
- Yhdistä kulhossa jauheliha, suolasitruuna ja mausteseos ja paista pannulla öljytilkassa juuri ja juuri kypsäksi.
- Valuta hieman oliiviöljyä pizzan reunoille ja paista esilämmitetyn pizzakiven päällä 300-asteisessa uunissa 2–4 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja juustotäyte on sulanut.
- Lisää pinnalle tuoretta rukolaa. Tarjoa heti.
Vinkki! Yhdistä kulhossa jauheliha, suolasitruuna ja mausteseos ja paista pannulla öljytilkassa juuri ja juuri kypsäksi.