Japanissa suosittu lounascurry on paksua, maultaan mietoa ja siinä on vain vähän lihaa.
Currypossu
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi possunliha ohueksi. Pane viipaleet, currytahna ja jauhot kulhoon ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita niin, että mausteseos jakaantuu tasaisesti lihanpaloille ja jätä sivuun.
- Leikkaa kuorittu sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkana. Pane pannulle hieman marganiiria ja paista sipulirenkaisiin kaunis väri, lisää hetken päästä valkosipulimurska ja inkivääritahna ja sen jälkeen peruna- ja porkkanakuutiot.
- Kumoa hetkeksi toiseen astiaan. Pane paistinpannulle loput margariinista ja paista maustuneet lihapalat kypsiksi. Lisää kasvisseos, vesi ja hienonnetut liemikuutiot. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, välillä sekoitellen.
- Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Koristele ruoka ohueksi viipaloidulla purjolla. Tarjoa riisin kanssa.