klo 2:26 | 25.12.2013

Baklavan tyyliin paloiteltu jauhelihapiirakka piilottaa sisäänsä Kreikan maut.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Jauhelihapiirakka valmistuu myös filotaikinasta!
Ainekset
1/2
ras
(6 kpl) filotaikinalevyjä
3
rkl
oliiviöljyä voiteluun
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
300
g
jauhelihaa
10
oliivia
100
g
fetajuustoa
2
kananmunaa
2
dl
kermaviiliä
1
tl
minttua
1
tl
oreganoa
1/2
tl
mustapippuria
Työvaiheet
- Nosta filoarkit sulamaan. Peitä ne kostealla pyyhkeellä, jotta ne pysyvät notkeina. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Tee täyte. Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Hie- nonna valkosipulinkynnet. Kuul- lota sipulikuutioita öljyssä 3 minuuttia. Lisää jauheliha ruskistumaan. Hienonna oliivit ja lisää ne valkosipulin kanssa jauhelihan joukkoon. Murusta fetajuusto mukaan.
- Valmistele taikinapohja. Voitele piirasvuoka öljyllä. Lado kolme filoarkkia vuoan pohjalle. Jätä ylimääräinen taikina roikkumaan reunan yli. Sivele taikinalevyt öljyllä ja nosta toiset kolme arkkia edellisten päälle.
- Kaada jauhelihatäyte piirakkapohjalle. Sekoita muna, kermaviili ja mausteet ja kaada seos täytteiden päälle. Nosta taikina- liepeet piiraan kanneksi yksi kerrallaan. Voitele kerrokset öljyllä. Jätä päälle taittuva taikina poimuiseksi. Ei haittaa, vaikka se repeilisi hieman. Voitele myös päällimmäinen kerros öljyllä. Paista piirasta uunissa noin 35 minuuttia.