Lämpimänä päivänä lounaaksi riittää pala ruokaisaa piirakkaa, joka viimeistellään oliiviöljyllä ja sitruunatimjamin oksilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
30 min + 1 t 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kesäkurpitsa-vuohenjuustopiiras
Ainekset
Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
125
g
kylmää voita
1
tl
valkoviinietikkaa
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
500
g
kesäkurpitsaa
2
tl
suolaa
250
g
chèvre-vuohenjuustoa
1
dl
kermaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1–2
rkl
sitruunatimjamia (tai timjamia ja ½ tl raastettua sitruunankuorta)
Lisäksi
2
rkl
hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Tee pohja. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Kuutioi voi ja nypi jauhojen joukkoon. Lisää etikka ja vesi. Pyöräytä taikinasta pallo, kääri se tuorekelmuun ja laita 30 minuutiksi jääkaappiin.
- Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Viipaloi kurpitsat ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi juustohöylällä. Levitä viipaleet keittiöpyyhkeen tai leivinpaperin päälle. Ripottele suola kurpitsaviipaleille ja jätä suolatut viipaleet "itkemään" 30 minuutiksi.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 26 cm). Kauli taikina pyöreäksi levyksi jauhotetulla työpöydällä. Nosta levy kaulimen avulla vuokaan. Taputtele taikina pohjalle ja nosta taikinaa reunoilta ylös muutama sentti.
- Sekoita vuohenjuusto, kerma ja pippuri kulhossa. Hienonna timjami ja sekoita täytteeseen. Levitä juustotäyte piiraspohjalle. Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla ja lado ne vuokaan limittäin. Valuta oliiviöljy ja hunaja pinnalle.
- Paista piirasta 40–50 minuuttia, kunnes kurpitsat saavat väriä ja piirakka on kypsä. Tarjoa lämpimänä.
Tästä tuli ihan superhyvää. Vaikka pohjaa ei esipaisteta, se on silti ihanan rapea. Kesäkurpitsan raikkaus toimii mahtavasti vuohenjuuston kanssa ja sitruunankuori kruunaa kaiken. Nam.