
Ruusukaaligratiini ja yrteillä täytetty fileerulla
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Huuhtaise ruusukaalit ja poista uloimmat lehdet tarvit-taessa. Leikkaa kova kanta pois. Puolita ruusukaalit.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua 1–2 min pannussa voissa. Lisää tuorejuusto ja sekoittele, kunnes juusto sulaa.
- Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon majoneesi ja parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon ruusukaalit ja sekoita hyvin.
- Lusikoi seos uunivuokaan ja peitä foliolla. Paista uunissa noin 35 min. Poista folio, sekoita hyvin ja ripottele päälle leivänmurut. Jatka paistamista 15 min, tai kunnes ruusukaalit ovat napakan kypsiä ja paistoksen pinta on kauniin värinen.
Vinkki! Korvaa leivänmurut mantelirouheella, niin saat karppaajan version.
Yrteillä täytetty fileerulla
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen. Ota liha huoneenlämpöön noin 30 min ennen paistamista. Leikkaa filee yhtenäiseksi levyksi: leikkaa ensin vaakatasossa 1/3 fileen paksuinen viilto fileen päästä päähän, jätä hiukan pitkästä reunasta kiinni ja nosta leikattu osa auki. Jatka leikkaamista vastakkaiseen suuntaan. Jätä filee myös toisesta pitkästä reunasta kiinni ja nosta leikattu osa auki. Näin lihasta muodostuu levy. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Raasta juusto. Sekoita se muiden täytteen aineiden kanssa. Levitä seos fileelle. Kääri filee napakalle rullalle. Kiinnitä paistilangalla tai cocktailtikuilla. Paista fileeseen kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Nosta filee uunivuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Laita lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista uunissa, kunnes mittari osoittaa 60 astetta, noin 50 min. Tällöin liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 70 astetta, noin 1 t.
- Kääri liha folioon ja anna levätä noin10 min ennen viipaloimista. Tarjoa ruusukaalipaistoksen ja paistettujen perunoiden tai riisin kera.