Vadelmatorttu
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi voin joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. Lisää vesi. Taputtele tasaiseksi palloksi.
-
Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa kelmuun pakattuna puolisen tuntia.
-
Levitä taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli ohueksi piirakkapohjaksi. Levitä pohja piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla muutamia reikiä. Esipaista 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
-
Valmista kuorrute. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja lopuksi mantelijauho. Leikkaa suklaa rouheeksi.
-
Ripottele piirakkapohjalle suklaarouhetta ja vadelmia. Levitä mantelitäyte päälle ja koristele mantelilastuilla.
-
Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
-
Koristele torttu tuoreilla vadelmilla ennen tarjoilua.