Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 186 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Tämä kakku ei ole perinteinen sokeripommi. Rocky road -raakakakun salaisuus on taateleissa, agavesiirapissa ja kookoksessa. Avokadoa ja tuhdisti pähkinöitä sisältävä kakku painaa komeat 1,4 kiloa, ja siitä riittääkin syötävää melkein pienelle kylälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16–20
Valmistusaika
1 t + 14 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rocky road -raakakakku

Ainekset

POHJA
2 1/2
dl
kuorittuja manteleita
10
pehmeää kivetöntä taatelia
1/4
tl
hienoa merisuolaa
2
rkl
kaakaojauhetta
MOUSSETÄYTE
2 1/2
dl
cashewpähkinöitä
2
avokadoa
2
dl
kookossosetta
1/2
dl
kookosvettä
1
dl
agavesiirappia tai hunajaa
1 3/4
dl
raakakaakaojauhetta
1/4
tl
hienoa merisuolaa
1
rkl
vaniljauutetta
1
vaniljatangon siemenet
1/2
dl
neitsytkookosöljyä
TÄYTTEEN SATTUMAT
1
dl
pähkinävaahtokarkkeja (ohje alempana)
1
dl
manteleita
1
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
pistaasipähkinöitä
1
dl
paloiteltua raakasuklaata
LISÄKSI
pähkinävaahtokarkkeja, pähkinöitä, taateleita ja/tai raakasuklaapaloja
1/2
dl
agavesiirappia tai hunajaa
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Aloita valmistelut tarjoamista edeltävänä iltana: laita pohjaan ja täytteeseen tulevat mantelit sekä täytteen pekaanipähkinät ja moussen cashewpähkinät veteen likoamaan vähintään 6 tunniksi. Pidä pähkinät ja mantelit erillään, niin kakku on helpompi valmistaa. Liota myös pähkinävaahtokarkkeihin tulevat cashewpähkinät hyvissä ajoin.
  2. Seuraavana päivänä siivilöi mantelit ja pähkinät ja kuivata niitä talouspaperin päällä 1–2 tuntia.
  3. Tee pähkinävaahtokarkit (ks. ohje).
  4. Tee pohja. Jauha mantelit karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa. Paloittele taatelit joukkoon. Lisää suola ja kaakaojauhe ja jauha seosta vielä muutama minuutti. Painele tahmainen taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 16–18 cm) pohjalle ja siirrä pakastimeen jähmettymään.
  5. Tee mousse. Aja liotetut ja kuivatut cashewpähkinät monitoimikoneessa hienoksi. Kuori ja paloittele avokadot joukkoon. Lisää kookossose, kookosvesi ja agavesiirappi ja sekoita. Lisää kaakaojauhe, suola ja vaniljat ja aja seos sileäksi. Lämmitä kookosöljy ja lisää se ohuena nauhana täytteen joukkoon. Anna koneen käydä, kunnes massa on muistuttaa rakenteeltaan moussea.
  6. Viimeistele mousse sattumilla. Sekoita pähkinävaahtokarkit, mantelit, pähkinät ja karkeasti paloitellut suklaapalat moussen joukkoon. Kaada täyte kakkupohjalle ja anna kakun kovettua jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen tarjoamista.
  7. Koristele kakku pähkinävaahtokarkeilla, pähkinöillä, taateleilla ja/tai suklaalla. Valuta siirappi pinnalle ja viimeistele sormisuolalla.

 

VINKKI!

Voit valmistaa kakun pari päivää ennen tarjoamista, sillä sen maku paranee säilytyksessä. Jääkaapissa se säilyy hyvänä 5 vuorokautta.

Pähkinävaahtokarkit

Ainekset

4
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
kookossosetta
1/2
dl
kookosvettä
1
rkl
agavesiirappia tai hunajaa
1/4
tl
hienoa merisuolaa
1
vaniljantangon siemenet
1/2
dl
neitsytkookosöljyä
2
tl
kookosvoita

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
  2. Valuta pähkinät ja kuivata niitä talouspaperin päällä 1–2 tuntia.
  3. Aja pähkinät, kookos, kookosvesi, agavesiirappi ja suola monitoimikoneessa sileäksi massaksi. Raaputa vaniljatangon siemenet joukkoon. Lisää juoksevaksi lämmitetty kookosöljy hitaasti seokseen koneen käydessä. Lisää sitten sulatettu kookosvoi.
  4. Levitä vaahtokarkkimassa 1 cm:n kerrokseksi leivinpaperilla vuorattuun laakeaan astiaan ja nosta pakastimeen 30 minuutiksi.
  5. Leikkaa kovettunut massa paloiksi ja nosta palat takaisin pakastimeen.

VINKKI!

Kookostuotteita ja agavesiirappia myydään esimerkiksi eko- ja nettikaupoissa, kuten Ruohonjuuressa

Kommentit (1)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.