Reduktio
Ainekset
Työvaiheet
-
Yhdista aineet kattilaan ja keitä kunnes sinulla on puolet jäljellä. Reduktio säilyy hyvin jääkaapissa joten voit käyttää sitä myöhemmin.
Yhdista aineet kattilaan ja keitä kunnes sinulla on puolet jäljellä. Reduktio säilyy hyvin jääkaapissa joten voit käyttää sitä myöhemmin.
Keitettyjen pottujen ja kaalin sekaan hyrskytetään tuorejuustoa. Lämmin kattilakyyti tuottaa samettisen herkullisen lisukkeen savukalalle tai grillilihalle.
Pese perunat. Leikkaa kaalit lohkoiksi. Kuumenna suolalla maustettu vesi kattilassa, lisää perunat ja keitä 10 minuuttia.
Lisää kaalilohkot joukkoon ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Ota desilitra keitinvettä talteen ja valuta loppu vesi pois.
Hienonna sipulit ja tillit. Lisää ne, ranskankerma ja tuorejuusto kattilaan lämpimien perunoiden ja kaalien joukkoon.
Sulje kansi. Ravista kattilaa voimakkaasti, kunnes ranskankerma ja tuorejuusto sekoittuvat. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.
Tarjoa lämpimänä savukalan kanssa.
VINKKI! Hyrskyvihannekset sopivat myös grilliruokien lisukkeeksi.
Kokonaisena grillatulle siialle antavat makua sipuli, sitruuna ja yrtit. Myös makeantulinen chilikastike saa syvyyttä grillistä.
Vinkki! Kypsän kalan sisälämpötila on 48 astetta. Voit koristella annoksen alkukesällä ruohosipulin kukkasilla.
Apposkeitossa on kesäherneitä kolmella tavalla. Annoksen kruunaavat rapeiksi paistetut ahvenet.
Lohi raakakypsytetään hapokkaalla limetillä, soijalla ja suolalla. Runsaat yrtit antavat kulhosalaatille mahtavan aromaattisen maun.
Poista lohesta nahka ja leikkaa kala sentin kuutioiksi kulhoon. Purista joukkoon limetin mehu ja lisää soija, suola ja seesamiöljy. Sekoita niin että maut tasoittuvat ja siirrä lohi kylmään salaatin valmistumisen ajaksi.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kypsät nuudelit siivilässä kylmällä vedellä huuhdellen.
Kuori porkkanat ja tee porkkanasta kuorimaveitsellä pitkiä, ohuita lastuja. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulit varsineen.
Sekoita chilikastike (katso ohje alta).
Kokoa nuudeleita, kasviksia, edamame-papuja, lohta ja yrttejä bowl-tyylisiin kulhoihin. Lusikoi chilikastiketta päälle.
Vinkki! Pakastetut edamamepavut ovat nopeasti käyttövalmiita. Niille riittää sulatus siivilässä haalealla vedellä huuhdellen.
Ladataan...