Mehevä kasvigratiini syntyy kasviksista ja pätkästä chorizo-makkaraa.
Chorizo-kasvisgratiini
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee juustokastike. Kuumenna 5 dl maitoa kattilassa. Sekoita loppu maito ja jauhot tasaiseksi suurukseksi. Lisää suurus kuumennettuun maitoon ohuena nauhana. Hauduta kastiketta noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää juustoraaste, suola ja valkopippuri.
- Paloittele kasvikset ja juustokastikkeen hautuessa. Laita kasvikset ja ja keitetty pasta uunivuokaan.
- Leikkaa chorizo ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita ja chilihiutaleita muutama minuutti paistinpannussa. Lisää chorizo vuokaan.
- Sekoita tomaattikastikkeen ainekset erillisessä kulhossa. Sekoita kastike pastan ja kasvisten joukkoon. Lusikoi juustokastiketta sinne tänne vuoan pinnalle. Viimeistele pinta revityllä mozzarellalla tai juustoraasteella.
- Kypsennä gratiinia uunissa noin 40 minuuttia. Peitä vuoka foliolla tai alenna lämpö 175 asteeseen, jos pinta alkaa ruskistua liikaa.