Tomaattipiirakka on kivaa syötävää illanistujaisiin tai kevyenä lounaana.
Keskikesän piiraasta löytyvät kasvihuoneen parhaimmat antimet, auringon kypsyttämät makeat tomaatit ja pienet kesäsipulit.
Anjovis-tomaattipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Tee pohjataikina edellisenä iltana tai vähintään 2 tuntia ennen leipomista.
- Keitä 1/2 dl vettä ja mittaa sahrami sekaan. Anna tasaantua 10 minuuttia. Lisää sitten 1 1/2 dl lämmintä vettä.
- Mittaa vehnäjauhot, hiiva ja suola kulhoon ja sekoita kuivat aineet sekaisin. Nypi sekaan voi ja kaada sahramivesi taikinaan. Sekoita pehmeäksi taikinaksi. Ripota vähän jauhoja taikinan pinnalle ja laita jääkaappiin kohoamaan noin 2 tunniksi.
- Tee leipämurut. Poista leivistä kuoret. Murenna leivät isolla veitsellä. Pese ja raasta sitruunankuori. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Laita paistinpannu liedelle, paahda leipämuruja ja valkosipulia ilman öljyä 3–4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää timjami, suola ja sitruunankuoriraaste ja paahda hetki. Lisää öljy pannuun ja pyöräytä muruseos öljyn kanssa. Siirrä jäähtymään.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikina kaapista ja leivo pohja piirasvuokaan.
- Viipaloi täytettä varten tomaatit ja sipulit. Kokoa piiras niin että alimmaksi tulevat tomaattiviipaleet, sitten sipulit. Asettele anjovikset päälle ja ripottele kaprikset, siemenet ja mausteet. Lorauta päälle oliiviöljyä ja paista piirasta 30-35 minuuttia.