Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3398 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Tomaattipiirakka on kivaa syötävää illanistujaisiin tai kevyenä lounaana.

Keskikesän piiraasta löytyvät kasvihuoneen parhaimmat antimet, auringon kypsyttämät makeat tomaatit ja pienet kesäsipulit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
50 min + 2 h kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Anjovis-tomaattipiirakka

Ainekset

1/2 + 1 1/2
dl
vettä
ripaus sahramia
7
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kuivahiivaa
2 1/2
tl
suolaa
25
g
(laktoositonta) suolatonta voita
Leipämurut
2
viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
1
sitruunan kuori
1
valkosipulinkynsi
1
tl
timjamia
1
tl
suolaa
1-2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
3-4
tomaattia
2-3
kesäsipulia
4-6
anjovisfileetä
1
rkl
kapriksia
1
rkl
pinjansiemeniä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Tee pohjataikina edellisenä iltana tai vähintään 2 tuntia ennen leipomista.
  2. Keitä 1/2 dl vettä ja mittaa sahrami sekaan. Anna tasaantua 10 minuuttia. Lisää sitten 1 1/2 dl lämmintä vettä.
  3. Mittaa vehnäjauhot, hiiva ja suola kulhoon ja sekoita kuivat aineet sekaisin. Nypi sekaan voi ja kaada sahramivesi taikinaan. Sekoita pehmeäksi taikinaksi. Ripota vähän jauhoja taikinan pinnalle ja laita jääkaappiin kohoamaan noin 2 tunniksi.
  4. Tee leipämurut. Poista leivistä kuoret. Murenna leivät isolla veitsellä. Pese ja raasta sitruunankuori. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Laita paistinpannu liedelle, paahda leipämuruja ja valkosipulia ilman öljyä 3–4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää timjami, suola ja sitruunankuoriraaste ja paahda hetki. Lisää öljy pannuun ja pyöräytä muruseos öljyn kanssa. Siirrä jäähtymään.
  5. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikina kaapista ja leivo pohja piirasvuokaan.
  6. Viipaloi täytettä varten tomaatit ja sipulit. Kokoa piiras niin että alimmaksi tulevat tomaattiviipaleet, sitten sipulit. Asettele anjovikset päälle ja ripottele kaprikset, siemenet ja mausteet. Lorauta päälle oliiviöljyä ja paista piirasta 30-35 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1173 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Kylmäsavulohella ja raikkailla vihreillä peitelty pellillinen pannaria on vaivaton lounas isollekin juhlaporukalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattipannukakku

Ainekset

2
l
tuoretta pinaattia
½
dl
vettä
½
l
maitoa tai kauramaitoa
dl
vehnäjauhoja
3
munaa
2
rkl
piparjuuritahnaa
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria rouheena
Päälle
kylmäsavulohta
rapeaa salaattia
babypinaattia
lehtipersiljaa
herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uunipannulle leivinpaperi.
  2. Huuhtele pinaatti. Kiehauta paistinpannulla vesi ja höyrytä pinaattia muutaman minuutin ajan. Valuta pinaatti. Saksi lehdet pienemmiksi paloiksi.
  3. Sekoita maidon joukkoon jauhot, munat, piparjuuritahna, suola ja pippuri. Lisää joukkoon pinaatti. Kaada taikina uunipannulle.
  4. Paista pannaria noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Anna jäähtyä.
  5. Leikkaa pannari annospaloiksi. Levitä pinnalle suikaleiksi leikattua kylmäsavulohta, revittyä salaattia, pinaattia sekä yrttejä.
ET-lehti on lisännyt 327 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3398 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1173 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Muistatko jauheliha-letturullat? Samoista klassikkoaineista syntyy näyttävä kakku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Lettukakku jauhelihatäytteellä

Ainekset

3
munaa
6
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ohrajauhoja
1
tl
suolaa
voita paistamiseen
Täyte
1
sipuli
400
g
naudan jauhelihaa
1
prk (250 g)
sulatejuustoa, (esim. Koskenlaskija Ruoka & Dippi Cheddar)
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
rs (200 g)
pieniä herkkusieniä
1
rkl
öljyä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
ruukku jääsalaattia
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat, puolet maidosta ja jauhot keskenään. Lisää loppu maito ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja anna taikinan turvota puoli tuntia.
  2. Tee täyte. Pilko sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää joukkoon juustodippi, pippuri ja suola. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Lohko sienet ja paista ne erikseen pannulla tilkassa öljyä.
  4. Pese ja halkaise tomaatit. Revi salaatinlehdet sekä lehtipersiljaruukusta lehdet ja hennoimmat varret.
  5. Paista letut voissa pannulla.
  6. Kokoa kakku. Lado tarjoiluvadille kerroksittain lettu, salaattia, jauhelihakastiketta, sieniä, tomaatteja ja persiljaa.

Vinkki! Muutama lettu saattaa jäädä yli. Tarjoa ne myöhemmin vaikka mansikoiden kera.