Sveitsin saksankielisillä alueilla voisarvet tunnetaan gipfeleinä. Makeisiin versioihin laitetaan myös ripaus sokeria.
Gipfelit Anne Bernerin tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kulhossa voi, jauhot, suola ja sokeri, kunnes voi on kokonaan sekoittunut jauhoihin.
- Liota hiiva huoneenlämpöiseen maitoon. Lisää taikinaan.
- Anna taikinan nousta pari tuntia huoneenlämmössä tai laita yöksi jääkaappiin, jos haluat leipoa gipfelit aamulla.
- Leikkaa taikina kahteen osaan. Kauli pyöreäksi levyksi ja leikkaa kahdeksaan kolmionmuotoiseen osaan.
- Laita kolmion leveään päähän viipale voita ja sen päälle sokeria. Rullaa voisarven muotoon ja voitele kananmunalla.
- Paista 200-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia. Tavallisessa uunissa lämpötila on 225 astetta.