Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 97 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Viattomilta näyttävissä sämpylöissä yllättää muhkean valuvainen juustosydän. Parhaalta sämpylät maistuvat uunilämpiminä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
25 min + 50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juustosämpylät

Ainekset

5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
2
tl
suolaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
1
l
vehnäjauhoja
50
g
huoneenlämpöistä voita
200
g
juustoa (esim. Comtè tai kypsytetty Gouda)
Lisäksi
1
kananmuna
siemenseosta

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää suola ja hunaja. Alusta jauhot joukkoon. Lisää pehmeä voi alustuksen loppupuolella. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  2. Kuutioi juusto (noin 1½ x 1½ cm).
  3. Painele kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 20 osaan. Pyörittele sämpylöiksi. Leivo jokaisen sämpylän sisään juustokuutio. Ummista sämpylät huolellisesti, ettei juusto karkaa paistamisen aikana. Anna sämpylöiden kohota noin 20 minuuttia.
  4. Voitele sämpylät kevyesti vedellä tai kananmunalla. Ripottele siemeniä päälle. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Keskikesän kasvispiirakka muistuttaa vanhan ajan kasvion sivua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka

Ainekset

250
g
voita tai leivontamargariinia
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
ruisjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
1
tl
luomusitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Pinnalle
3–4
nippuporkkanaa
5–6
retiisiä
6
sokeriherneenpalkoa
2
kesäsipulia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päälle vajaan pellin kokoiseksi levyksi. Nostele reunat koholle, jotta täyte ei karkaa.
  2. Valmista täyte. Sekoita smetana, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä suola ja pippuri. Levitä täyte taikinalle.
  3. Leikkaa pestyt porkkanat pitkittäin, viipaloi retiisit ja puolita herneenpalot veitsellä. Pätki sipuleista osa varresta pois ja puolita sipulit. Levitä kasvikset täytteen päälle. Sivele ne öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä, sillä uunituore piiras on murenevaa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Viipaloi aterialta yli jääneet uuden sadon perunat Suomi-henkisten lättäleipien päälle tillijogurtin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunaflatbread

Ainekset

TAIKINA
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
1
rkl
öljyä
TILLIJOGURTTI
2
dl
turkkilaista jogurttia (laktoositonta)
1
rkl
sitruunamehua
½
ruukkua tilliä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
12
keitettyä, uuden sadon perunaa
1
kesäsipuli
2
tl
sormisuolaa
½
ruukkua tilliä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi sekä öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

  2. Mausta jogurtti sitruunamehulla, hienonnetulla tillillä, suolalla ja pippurilla.

  3. Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi. Hienonna kesäsipuli varsineen.

  4. Taputtele taikinasta jauhotetuin käsin neljä noin puolen sentin paksuista litteää leipää. Laita leivät grillin parilapuolelle ja lusikoi jogurtti leiville tasaiseksi kerrokseksi. Lado perunat jogurtin päälle. Kypsennä leipiä keskilämmöllä 5–6 minuuttia grillin kansi suljettuna.

  5. Ripottele valmiille leiville kesäsipulia, sormisuolaa ja hienonna pinnalle runsaasti tuoretta tilliä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkuleivän taikinaan tulee pähkinöitä ja hedelmiä sekä mehevälle briossille tyypillisesti munia ja voita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 vuokaleipä
Valmistusaika
1 t 15 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-hasselpähkinä briossi

Ainekset

10
kuivattua aprikoosia
2
dl
hasselpähkinöitä
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
rkl
sokeria
tl
suolaa
2
munaa (L-koko)
8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
1
rkl
voita vuokaan
1
keltuainen voiteluun

Työvaiheet

  1. Pilko aprikoosit suikaleiksi. Hienonna pähkinät karkeaksi rouheeksi veitsellä.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja suola. Sekoita, kunnes hiiva ja mausteet liukenevat.
  3. Sekoita munat nesteeseen. Lisää aprikoosit ja suurin osa pähkinöistä. Jätä noin kolmannes pähkinöistä koristelua varten.
  4. Alusta jauhot taikinaan. Lisää pehmeä voi loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella viitisen minuuttia.
  5. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Siirrä taikina vuokaan. Anna leivän kohota liinan alla 40 minuuttia.
  6. Voitele leivän pinta keltuaisella. Ripottele loput pähkinät pinnalle.
  7. Kypsennä leipää 175-asteisessa uunissa noin tunnin. Kumoa leipä kuumana vuoasta pöydälle. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Vinkki! Kun kumoat kuuman leivän, kopauta pohjaa, jos olet epävarma kypsyydestä. Jos leipä ei kumise kypsyyttään, sen voi vielä kiepsauttaa hetkeksi takaisin vuokaan paistumaan.