klo 11:34 | 7.3.2017

Maidottomat ja gluteenittomat vohvelit taipuvat jälkkäriksi, kun täytteeksi vaihtaa hillon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 8 kpl
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Kookosvohvelit
Ainekset
400
g
kookosmaitoa
4
dl
(gluteenittomia) kaurahiutaleita
3
kananmunaa
1/2
dl
hunajaa
1/2
dl
sulaa (kookos)öljyä
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kardemummaa
1/4
tl
suolaa
Paistamiseen
2
rkl
öljyä
Työvaiheet
- Upota kookosmaitotölkki kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi, kunnes maito on juoksevaa. Jauha kaurahiutaleet tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi.
- Yhdistä kookosmaito, munat, hunaja ja kookosöljy. Sekoita kaurajauhe, leivinjauhe, kardemumma ja suola joukkoon. Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia. Tee täytteet.
- Kuumenna vohvelirauta ja öljyä paistopinnat. Paista vohvelit kypsiksi. Mitä ohuempia vohveleita paistat, sitä rapeampia niistä tulee.
- Laita mangosalsaa ja tahiniraejuustoa vohveleille ja valuta halutessasi vielä tahinia ja hunajaa päälle.
Tahiniraejuusto
Ainekset
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
raejuustoa
3
rkl
tahinia
11/2
rkl
vaniljasokeria
Työvaiheet
- Sekoita ainekset yhteen.
Mango-granaattiomenasalsa
Ainekset
1
kypsä mango tai 1 prk säilykemangoa
1
granaattiomena
1/2
ruukkua minttua
1
limetti
3
rkl
hunajaa
Työvaiheet
- Paloittele mango kuutioiksi kulhoon. Irrota granaattiomenasta siemenet mangon joukkoon. Hienonna minttu ja purista limetin mehu joukkoon. Lisää hunaja ja sekoita.
- Anna maustua vähintään 10 minuuttia.