
Tarjoa salaatti piparjuuriremouladen kanssa.
Madesalaatti ja piparjuuriremoulade
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin remoulade. Sekoita kulhossa kermaviili, majoneesi, piparjuuri ja sinappi. Kuori ja hienonna salottisipuli. Hienonna myös cocktailkurkut ja kaprikset ja lisää ne sipulihakkeluksen kanssa kermaviili-majoneesiseokseen. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se lopuksi remouladeen. Siirrä kastike jääkaappiin tekeytymään.
- Valmista salaatti. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori porkkanat ja höylää niistä ohuita lastuja esimerkiksi juustohöylällä. Höylää myös fenkolit ohuiksi lastuiksi. Levitä lastut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lisää suola ja puolet oliiviöljystä. Paahda uunissa 5–7 minuuttia.
- Pese sitruuna ja suikaloi sen kuori sitrusraudalla. Jätä kuorisuikaleet odottamaan. Purista sitruunan mehu. Siirrä paahdetut porkkana- ja fenkolilastut kulhoon ja lisää loppu oliiviöljy, sitruunamehu ja sokeri. Sekoita ja siirrä kylmään maustumaan.
- Leikkaa mateen fileet neljäksi annospalaksi ja mausta palat suolalla ja pippurilla. Pyörittele palat vehnäjauhoissa. Kuumenna voi pannussa. Nosta sitruunankuorisuikaleet ja madepalat pannuun, paista noin 2 minuuttia per puoli. (Paista myös maksa voissa kuumassa pannussa.)
- Sekoita salaattisekoitus mari-noitujen porkkana- ja fenkoli-lastujen joukkoon. Annostele salaatti lautasille ja nosta paistetut madefileet salaatinpäälle. Tarjoa salaatti piparjuuriremouladen kanssa.