ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Perinteinen uunipuuro on ihana aloitus aamulle.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Ohrauunipuuro

Ainekset

30
g
voita
2
dl
kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
1
l
kulutusmaitoa
1
dl
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Laita nokare voita uunivuokaan. Nosta vuoka uuniin ja sulata voi uunissa.
  3. Lisää uunivuokaan suurimot, maito, vesi ja suola. Sekoita.
  4. Hauduta puuro kypsäksi uunin ala-tasolla noin 2 tunnin ajan. Jos puuron pinta saa liikaa väriä, alenna uunin lämpöä paiston aikana 150 asteeseen.

Kommentit (3)

Vierailija

Yöksi uuniin 100 asteeseen, niin aamulla saa nauttia ihanasta uunipuurosta❤️

Vierailija

Ilman kantta?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, ilman kantta. Pinnalle voi kyllä laittaa keveästi leivinpaperin kypsennyksen loppuvaiheessa, jos puuro uhkaa tummua liikaa. Kuori on muuten herkullinen juttu tässä puurossa, se syntyy kun vuokaa ei peitetä kannella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Pehmeäksi keitetty kananmuna ja rapeat versot maistuvat mahtavilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleipä

Ainekset

2
munaa
1
iso avokado
4
paahtoleipäsiivua
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
versoja tai ituja
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä munat pehmeiksi kiehuvassa vedessä, 6–7 minuuttia. Upota munat jääkylmään veteen.
  2. Halkaise avokado. Poista kivi ja viipaloi avokado ohuiksi viipaleiksi.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sipaise leipäviipaleiden päälle tuorejuustoa. Levitä kahdelle viipaleelle ituja. Nosta kananmuna leivälle ja avokadoviipaleet sen ympärille. Lisää päälle ituja. Paina toinen leipäviipale päälle.
  4. Halkaise leipä kolmioiksi. Ripottele kananmunalle suolaa ja pippuria.

Vinkki! Saat samasta paahtoleivästä myös herkulliset katkarapuleivät. Sulata pieni pussillinen katkarapuja jääkaapissa. Sipaise leipien pintaan majoneesia ja kuorruta leipä salaatilla, ravuilla sekä keitetyllä kananmunalla.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeiden mustaherukoiden ja pähkinäisen tahinin maku-yhdistelmää täydentää joukkoon raastettu appelsiininkuori. Chiansiemenet vaativat turvotakseen muutaman tunnin, joten tuorepuuro on kätevä valmistaa etukäteen jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + turpoaminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahinilla maustettu mustaherukka-tuorepuuro

Ainekset

4
dl
kasvipohjaista jogurtti-valmistetta
1
banaani
2
rkl
tahinia
2
dl
pakastettuja mustaherukoita
1
dl
chiansiemeniä
2
rkl
hunajaa
1
tl
appelsiinin raastettua kuorta

Työvaiheet

  1. Soseuta kulhossa jogurtti, banaani ja tahini tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jäiset mustaherukat, chiansiemenet, hunaja ja appelsiinin kuoriraaste. Anna turvota jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Sydänleipien uumenissa on meheviä kylmäsavulohiviipaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-lohileivät

Ainekset

8
palaa paahtoleipää
öljyä
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta viipaleina
½
dl
tilliä silputtuna
½
dl
ruohosipulia silputtuna
2–4
munaa
rouhittua valkopippuria
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä paahtoleivät uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaise viipaleille öljyä.
  2. Paahda leipiin rapeutta. Paina neljästä leivästä piparkakkumuotilla sydämen muotoinen pala.
  3. Levitä muille neljälle viipaleelle tuorejuustoa, kylmäsavulohta, tilliä ja ruohosipulia. Rouhi päälle valkopippuria. Nosta reiälliset leipäpalat päälle.
  4. Erota munankeltuaiset ja kumoa ne leiville. Joukkoon mahtuu loraus valkuaista. Kaksi munaa riittää, jos vatkaat ne sekaisin kulhossa ja valutat leipien päälle.
  5. Paahda leipiä uunin alatasolla, kunnes kananmuna on sopivasti hyytynyt. Lisää ripaus suolaa.