
Mehevän lohen salaisuus: paista palat kuumalla pannulla ensin lähes läpikypsiksi nahkapuolelta.
Vokkaa lohen seuraksi kauden kasviksia.
Teriyaki-kastikkeella glaseerattua kirjolohta ja vokatut kasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Poista kirjolohifileestä ruodot. Leikkaa kala annospaloiksi. Mausta kala suolalla. Anna maustua noin puoli tuntia.
- Levitä teriyakikastiketta kalan pintaan.
- Kuumenna öljy pannulla. Paista kalapaloja kuumalla pannulla 5 minuuttia nahkapuoli alaspäin. Ripottele palojen päälle seesaminsiemeniä, käännä ja paista pannulla vielä minuutti.
- Levitä vokkivihannekset laakeaan tarjoiluastiaan ja nosta kalapalat vihannesten päälle. Koristele sinimailasen iduilla.
Vokatut kasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele purjo. Leikkaa purjo ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Sulata sokeriherneet esim. mikrossa.
- Kuumenna öljy pannussa. Vokkaa kuumalla pannulla ensin valkosipulia, purjoa ja porkkanoita noin 2 minuuttia. Lisää pannulle kesäkurpitsat ja herneet. Paista noin 5 minuuttia kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- Lisää mausteet pannulle ja tarjoile.