
Lisää kuorrute donitseihin ensi kerralla dipin muodossa!
Mansikka-vuohenjuustodippi
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata mansikat.
- Vatkaa kerma ja vuohenjuusto vaahdoksi. Lisää marjat ja vatkaa sekaisin.
Lisää kuorrute donitseihin ensi kerralla dipin muodossa!
Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.
Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.
Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.
Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.
Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.
Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.
Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.
Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.
Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.
Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.
Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.
Ladataan...