Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Sami Repo

Burritto reseptejä löytyy paljon ja tästä löytyy erittäin kova haastaja niiden rinnalle! Nauti nachojen kanssa.

Kun proteiinina käytetään rapuja, burritosta tulee raikas. Voit myös käyttää possua tai kanaa rapujen tilalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
40 min + täytteiden valmistus
Vaikeustaso
Helppo

Rapuburrito

Ainekset

6
isoa vehnätortillaa
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
1
tlk
(285 g) keitettyjä musta- tai pintopapuja
Marinoidut jättiravut
200
g
jättikatkarapuja
1
valkosipulinkynsi
1/2
limetin mehu
1/2
ruukkua korianteria
1/4
tl
suolaa
Lisäksi
cremaa tai ranskankermaa, pico de galloa, salsaa, guacamolea

Työvaiheet

  1. Sulata ravut, paloittele ne muutamaan osaan ja laita kulhoon. Purista valkosipuli ja limetti joukkoon. Hienonna joukkoon myös korianteri. Lisää suola. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  2. Tee salsa, crema, pico de gallo ja guacamole (ks. ohjeet alla).
  3. Keitä riisi. Huuhtele pavut juoksevalla vedellä siivilässä ja lämmitä ne kattilassa.
  4. Levitä täytteitä tortillan keskelle. Taita kaksi sivua keskelle ja rullaa burrito tiiviisti folioon. Tarjoa nachojen kanssa.

Crema

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
1
rkl
piimää
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Desinfioi lasipurkki ja sen kansi keittämällä niitä vedessä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuivua.
  2. Lämmitä kerma 40 asteeseen. Kaada kerma ja piimä purkkiin, sekoita. Sulje kansi löysästi, jotta seos saa ilmaa.
  3. Laita purkki lämpimään paikkaan (esim. patterin viereen) noin 12 tunniksi tai kunnes seos on jogurtin paksuista. Koostumus tukevoituu vielä jääkaapissa.
  4. Lisää suola, sekoita ja siirrä jääkaappiin. Crema säilyy viikon.

Salsa

Ainekset

1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
500
g
tomaattia
1/2
ruukkua korianteria
1
limetin mehu
1
rkl
(ruoko)sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4 - 1/2
tl
kuivattua meksikolaista chiliä tai chipotlejauhetta
1/4
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Lohko sipuli ja valkosipuli teho-sekoittimeen ja soseuta karkeaksi. Kuullota sipuliseosta öljyssä pari minuuttia ja siirrä pannu sivuun.
  2. Lohko tomaatit ja korianteri varsineen tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja soseuta karkeaksi.
  3. Lisää seos pannuun. Keitä matalalla lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes salsa paksuuntuu hieman. Laita salsa jääkaappiin.

Pico de gallo

Ainekset

500
g
luumutomaatteja
1/2
punasipulia
1/2
ruukkua korianteria
1
jalapeño-chili
1
limetin mehu
1/4 - 1/2
tl
suolaa
1/4
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit ja valuta neste siivilässä. Laita valutetut tomaatit kulhoon. Hienonna sipuli, korianteri ja jalapeño ilman siemeniä joukkoon. Purista mukaan limetti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Valuta irronnut neste ennen pico de gallon tarjoamista.

Guacamole

Ainekset

3
avokadoa
1
limetin mehu
1/2
ruukkua korianteria
1
valkosipulinkynsi
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Muusaa avokadot kulhossa. Purista limetin mehu ja hienonna korianteri ja valkosipuli joukkoon.
  2. Lisää suola ja pippuri ja sekoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Keitettyjen pottujen ja kaalin sekaan hyrskytetään tuorejuustoa. Lämmin kattilakyyti tuottaa samettisen herkullisen lisukkeen savukalalle tai grillilihalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakat ja hyrskytetyt kesäkasvikset

Ainekset

1
l (800 g)
pieniä uusia perunoita
1
(600 g)
kesäkaali
1
tl
suolaa keitinveteen
1
nippu kevätsipulia
1
nippu tilliä
1
rs (150 g)
ranskankermaa
1
rs (100 g)
piparjuurituorejuustoa (esim. Creme Bonjour)
LISÄKSI
8
savusilakkaa tai muuta savukalaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Leikkaa kaalit lohkoiksi. Kuumenna suolalla maustettu vesi kattilassa, lisää perunat ja keitä 10 minuuttia.

  2. Lisää kaalilohkot joukkoon ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Ota desilitra keitinvettä talteen ja valuta loppu vesi pois.

  3. Hienonna sipulit ja tillit. Lisää ne, ranskankerma ja tuorejuusto kattilaan lämpimien perunoiden ja kaalien joukkoon.

  4. Sulje kansi. Ravista kattilaa voimakkaasti, kunnes ranskankerma ja tuorejuusto sekoittuvat. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

  5. Tarjoa lämpimänä savukalan kanssa.

VINKKI! Hyrskyvihannekset sopivat myös grilliruokien lisukkeeksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kokonaisena grillatulle siialle antavat makua sipuli, sitruuna ja yrtit. Myös makeantulinen chilikastike saa syvyyttä grillistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Halsterisiika & chilikastike

Ainekset

4
(yht. 1 kg)
pikkusiikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
sitruunaa
4
kesäsipulia
1
punainen chili
1
ruukku korianteria
1
rkl
rypsiöljyä
Chilikastike
3
punaista chiliä
1
grillattu sitruuna
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suomusta ja puhdista kalat. Pyyhi kuiviksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisälle ja pinnalle suolaa ja pippuria.
  2. Leikkaa sitruuna ohuiksi siivuiksi. Pilko sipuli pitkittäin ohuiksi paloiksi. Hienonna chili. Laita kalan sisään korianteria, sitruunasiivuja, sipulia ja chilit. Sivele kalojen pinnalle kevyesti öljyä ja aseta kalat halsterin väliin.
  3. Kuumenna grilli kuumaksi. Laita ensin kastikkeeseen tulevat chilit kokonaisena grilliin, kunnes pinta tummuu lähes mustaksi. Ota chilit kulhoon ja peitä kelmulla.
  4. Puolita sitruunat ja grillaa leikkauspintoja noin 5 minuuttia. Purista pehmenneistä sitruunoista lämmin mehu sauvasekoittimen kulhoon. Ota chilit kulhosta leikkuulaudalle, poista hiiltyneet kuoret ja siemenet. Laita chilit mehun joukkoon, lisää öljy, sokeri ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.
  5. Grillaa kaloja halsterissa suoraan hiilloksella tai kaasugrillin keskilämmöllä 6–8 minuuttia per puoli. Selkäevän irrotessa kala on kypsä. Käännä halsteria vain kerran grillauksen aikana. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Kypsän kalan sisälämpötila on 48 astetta. Voit koristella annoksen alkukesällä ruohosipulin kukkasilla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Apposkeitossa on kesäherneitä kolmella tavalla. Annoksen kruunaavat rapeiksi paistetut ahvenet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Apposkeitto

Ainekset

300
g
uusia perunoita
nippu (200 g) uusia porkkanoita
2
kesäsipulia varsineen
1
pieni kukkakaali
1
pieni parsakaali
2
l
toriherneenpalkoja (riivittäviksi)
½
l
sokeriherneenpalkoja
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
rkl
luomusitruunan kuorta raastettuna
n. 1
l
kasvislientä
1
tl
maustepippureita
2
laakerinlehteä
2
tl
kuivattua rakuunaa
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
500
g
ahvenfileitä
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Pinnalle
kesäsipulin varsia
tuoretta rakuunaa

Työvaiheet

  1. Pese ja pilko perunat ja porkkanat.Viipaloi sipulit ja hienonna varret. Irrottele kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi ja paloittele varret. Riivi toriherneet paloistaan. Huuhdo sokeriherneet.
  2. Paahda perunat, porkkanat ja sipulit sekä kukka- ja parsakaalin varret sitruunankuoriraasteella maustetussa öljyssä ison kattilan pohjalla reippaasti käännellen. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Paista ahvenfileet nopeasti rapeiksi muurikalla tai paistinpannulla voi-öljyseoksessa.
  4. Lisää keittoon herneet ja herneenpalot sekä kukka- ja parsakaalin kukinnot. Keitä kannen alla 5 minuuttia. Viimeistele kesäsipulin varsilla ja tuoreella rakuunalla.
  5. Nostele ahvenia ja nokare hernehummusta keittoannosten päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.