
Silakkafileet saavat Aasian makuja inkivääristä, chilistä ja limenkuoresta.
Itämaiset silakkaleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Levitä fileet leikkuulaudalle vieri viereen selkäpuoli alaspäin.
- Raasta inkivääri, valkosipuli, limenkuoret ja hienonna chili. Yhdistä ainekset pienessä kulhossa, sekoita tahnaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä puolet silakkafileistä leikkuulaudalle. Levitä vajaa ½ teelusikallista maustetahnaa ohuelti fileiden päälle. Asettele loput silakat täytettyjen fileiden päälle niin, että lihapuolet ovat vastakkain.
- Mittaa vehnäjauhot laakeaan kulhoon ja pyöräytä silakkafileet jauhoissa.
- Sulata 1–2 rkl voita pannulla ja paista pihvit voissa molemmin puolin, muutamassa erässä. (25 pihviä paistat 4:llä pannullisella) Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
- Tee mausteliemi. Yhdistä kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Laita valkosipulinkynnet leikkuulaudalle ja paina veitsen lappeella kynsiä lautaa vastaan niin, että ne hieman liiskaantuvat. Poista irronnut kuori. Kuori ja suikaloi inkivääri. Viipaloi chili. Halkaise sitruunaruoho ja purista limen mehu. Lisää kaikki lieme ainekset kattilaan ja kiehauta liemi. Anna jäähtyä.
- Lado silakat laakeaan vuokaan ja kaada liemi silakoiden päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 1 vrk.
- Tarjoile silakat huoneenlämpöisinä esim. jälkiuunileivän päällä.