Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Nam! Grillissä syntyneet hiilipilkut antavat raparperiin mahtavaa makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut raparperit ja lakumousse

Ainekset

4
raparperinvartta
1/2
dl
tummaa ruokosokeria
Lakumousse
250
g
mascarponea
150
g
crème fraîchea
2
tl
lakritsijuurijauhetta
3/4
dl
tummaa ruokosokeria
Lisäksi
3-4
mintunlehteä

Työvaiheet

  1. Tee ensin lakumousse. Laita mascarpone, crème fraîche, lakritsijuurijauhe ja ¾ dl sokeria kulhoon. Vaahdota seos kiinteäksi sähkövatkaimella ja laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Kuumenna grilli ja kuori raparperinvarret. Grillaa raparperia molemmin puolin 2–3 minuuttia. Laita ½ dl sokeria lautaselle. Leikkaa raparperinvarret noin 10 cm:n mittaisiksi. Pyörittele ne sokerissa.
  3. Tarjoa grillatut raparperit lakumoussen kera. Viimeistele annokset mintulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

ET-lehti on lisännyt 330 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat herkkutatit sopivat täydellisesti vartaisiin. Kokeile myös kiinteitä ruskotatteja, suurehkoja orakkaita tai lampaankääpiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 varrasta
Valmistusaika
30 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-pekonivartaat

Ainekset

8
keskikokoista herkkutattia, ruskotattia tai lampaankääpää
4
punasipulia
1
kesäkurpitsa
2
pkt (à 170 g)
pekonia
GRILLAUSKASTIKE
4
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Irrota tattien lakit, jätä pienet kokonaisiksi ja puolita isommat. Leikkaa sienien jalat muutaman sentin siivuiksi.
  2. Kuori ja halkaise sipulit, poista kannat ja irrota sipulin kerrokset erilleen. Viipaloi kesäkurpitsa. Irrota pekonisiivut toisistaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Jaa sienet, sipuli, kesäkurpitsa ja pekoni varrastikkuihin. Käytä jokaiseen vartaaseen yksi tatti ja laskosta pekonisiivut sienisiivujen viereen.
  5. Sivele pintaan grillauskastiketta. Anna vartaiden maustua jääkaapissa noin tunti ennen paistamista.
  6. Grillaa vartaita kuumassa grillissä suoralla lämmöllä. Kääntele vartaita useasti ja sivele pintaan grillauskastiketta. Kypsennä, kunnes pekoni on kypsynyt rapsakkareunaiseksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Frendien seitsemännellä kaudella (2001) kaverusten ovelle toimitettiin vahingossa niin herkullista juustokakkua, ettei nauttimista estänyt edes herkun putoaminen rappukäytävään.
Frendien seitsemännellä kaudella (2001) kaverusten ovelle toimitettiin vahingossa niin herkullista juustokakkua, ettei nauttimista estänyt edes herkun putoaminen rappukäytävään.
Paistettu juustokakku on amerikkalainen klassikko. Kasaa kaikin mokomin kakun päälle marjoja ja lorauta vaahterasiirappia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

New Yorkin juustokakku

Ainekset

150
g
voita
½
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
muna
rkl
kylmää vettä
Täyte
150
g
voita
500
g
rahkaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
3
munaa
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunankuorta
2
rkl
perunajauhoja
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan (ø 20–24 cm) pohjalle leivinpaperi.
  2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää jauhot, muna ja vesi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
  3. Sulata voi. Lisää joukkoon rahka ja ranskankerma. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
  4. Lisää keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri rahkaseokseen. Raasta joukkoon sitruunan kuorta. Lisää myös perunajauhot ja suola.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahkaseos ja valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan.
  6. Paista juustokakkua uunissa noin tunnin. Anna kakun jäähtyä rauhassa ja säilytä yön yli jääkaapissa.
  7. Nauti kakku marjojen kanssa.

Vinkki! Rahkan voi vaihtaa 400 grammaan maustamatonta tuorejuustoa, mutta rahkatäyte on kevyempää ja kuohkeampaa.

Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Affogato al caffe, suomeksi ”kahviin hukkunut”, on yksinkertainen mutta herkullinen italialainen jälkiruokaklassikko.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jäätelökahvi ”Affogato”

Ainekset

JÄÄTELÖ
2
kananmunaa
1
vaniljatanko
3
dl
kevytvispikermaa (esim. Flora Vispi 20%)
2
rkl
vaaleaa siirappia
LISÄKSI
n. 8
dl
voimakasaromista, kofeiinitonta kahvia
VANILJA-MANTELISIIRAPPI
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
2–3
tippaa karvasmanteliaromia (Dr Oetker)

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

  2. Kaavi vaniljatangosta siemenet kulhoon ja lisää kerma. Säästä vaniljatanko. Vatkaa kerma vaahdoksi.

  3. Yhdistä vaahdot ja makeuta siirapilla. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään rasiaan ja jäädytä vähintään 5 tuntia.

  4. Laita kaavittu vaniljatanko, sokeri ja vesi pieneen kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Siirrä kattila syrjään liedeltä. Nappaa vaniljatanko pois ja mausta siirappi muutamalla tipalla karvasmanteliaromia. Siirrä makusiirappi kattilasta tarjoilukannuun.

  5. Ota jäätelö noin 15 minuuttia ennen tarjoamista pakastimesta huoneenlämpöön. Valmista kofeiiniton kahvijuoma. Pyöritä jäätelöpallot kuumaa kestäviin laseihin tai kahvikuppeihin. Kaada kuuma kahvi annoksille. Nosta vanilja-mantelisiirappi pöytään jokaisen itse annosteltavaksi.

Vinkki! Jäätelömassasta riittää noin 8 hengelle, mutta kauniita palloja siitä pyörittää 5–6 kpl.