
Ihanan raparperi-britan pohjasta löytyy täyteläinen mantelin maku. Gluteenittomista jauhoista valmistettu herkku maistuu kaikille.
Gluteeniton raparperi-brita
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten voi-sokerivaahdon joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle 25 x 30 senttiseksi levyksi. Käytä apuna mantelijauhoja.
- Paista kakkupohjaa 10 minuuttia.
- Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri. Vatkaa kunnes vaahdosta tulee jämäkkää ja kiiltävää. Ota kakkupohja uunista ja levitä marenki aaltomaisesti kakun pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia eli kunnes marengin pinta on saanut hieman väriä.
- Valmista täyte. Leikkaa raparperit viiden sentin pätkiksi. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri. Lisää raparperit, kun sokeri on liuennut. Hauduta raparpereja muutama minuutti ja nosta ne pois liemestä, kun ne ovat hieman pehmenneet. Lohko mansikat. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon rahka ja sokeri.
- Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Levitä kermavaahtoa ja päälle mansikoita ja raparpereja. Nosta toinen levy päälle ja jatka täyttämistä. Koristele pinta mansikoilla ja raparpereilla.
Onkohan täytteen vesimäärä varmasti oikea, tuli tosi löysä täyte. ja 2 vartta raparperia on aika suhteellinen käsite. toiset varret ohuita toiset paksuja.
Hei, kiitos kommentista! Huomaathan, että ohjeessa neuvotaan nostamaan raparperit pois vedestä haudutuksen jälkeen. Vettä ei siis käytetä täytteeseen, sillä vain pehmennetään raparperi.
Yst. Venla / Soppa365
Voisiko saada tulostus nappulan reseptien sivuille, kopioiminen menee pirun hankalaksi...
Kiitos kommentistasi, välitämme toiveesi eteenpäin!