
Kesäkurpitsaa ja parsaa, nam! Gluteenittoman moussekakun joukkoon on soseutettu kokonainen kesäkurpitsa. Mauksi on silputtu minttua ja fetaa.
Kesäkurpitsamoussekakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja lohko kesäkurpitsa. Laita vesi kattilaan ja lisää kurpitsapalat joukkoon. Keitä, kunnes palat pehmenevät. Soseuta kesäkurpitsa tasaiseksi sauvasekoittimella. Murenna joukkoon feta ja lisää kermaviili & rahka. Soseuta.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Silppua minttu ja raasta pestyn sitruunan kuori. Lisää minttu ja kuoriraaste sekä suola kesäkurpitsamassan joukkoon.
- Purista sitruunasta mehu. Kuumenna mehu pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuuman mehun joukkoon. Anna liivatteiden liueta. Kaada liivateseos kesäkurpitsamassaan. Sekoita massa tasaiseksi.
- Kaada massa litran vetoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Anna kesäkurpitsamoussen hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.
- Kumoa mousse tarjoiluvadille. Koristele katkaravuilla ja napakaksi keitetyillä parsoilla. Lohko moussekakun pinnalle tai reunoille sitruunaa.