klo 12:00 | 12.7.2017

Salaattia grilliin, kyllä vain! Jo pari vuotta sitten alkanut trendi on kerrassaan nerokas. Salaatti muuttuu grillissä aivan eri vihannekseksi: maku on mukavan paahteinen ja hieman makea.
VinkkI: Salaatti kestää grillauksen hyvin, kunhan valitset napakan lajikkeen, kuten sydänsalaatin, cosmopolitanin tai jäävuorisalaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo
Grillatut salaattilohkot
Ainekset
1
kerä
jäävuorisalaattia (jenkki)
1
rkl
öljyä
Kastike
1
dl
piimää
1/2
turkkilaista jogurttia
2
tl
valkoviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
tl
hunajaa
Työvaiheet
- Valmista kastike. Sekoita ainekset kulhossa tasaiseksi ja siirrä kastike jääkaappiin maustumaan grillauksen ajaksi.
- Poista salaattikerästä uloimmat lehdet ja leikkaa kerä neljään osaan niin, että lahdet pysyvät kiinni salaatin kannassa. Voitele salaatin leikkuupinnat öljyllä. Grillaa keskilämmöllä 1 minuutin ajan per leikkuupuoli.
- Siirrä grillatut salaatinlohkot tarjoiluvadille ja valuta kastiketta lohkoille.
1/2 turkkilaista jogurttia, puoli mitä? Puoli desiä?