klo 16:17 | 3.6.2015

Voit paahtaa salaattiin myös muita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa ja paprikaa. Juustokin käy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
30 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Helmikuskussalaatti ja marinoidut kikherneet
Ainekset
2
pientä (yht. 300 g) parsakaalia
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
kuivattua chiliä myllystä
Lisäksi
1
dl
kuorellisia manteleita
3
dl
helmikuskusia (esim. Al Fez)
1
annos marinoituja kikherneitä. Ks ohje alla
Tarjoiluun
4
dl
rucolaa tai versoseosta
Työvaiheet
- Marinoi kikherneet alla olevan ohjeen mukaan.
- Huuhtele parsakaalit ja leikkaa ne reiluiksi, litteähköiksi paloiksi. Laita palat uunivuokaan ja valuta päälle öljyä. Lisää mausteet ja paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes palat ovat rapsakan kypsiä.
- Paahda manteleita kuivalla, kuumalla paistinpannulla muutama minuutti tai kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa. Rouhi ronskeiksi paloiksi.
- Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Lisää kikherneet marinadeineen. Sekoita irtonaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää paahdetut parsakaalit ja mantelit.
- Kuskus on valmis heti tarjottavaksi, mutta sen maku paranee, jos se saa maustua viileässä yön yli. Lisää kuskusiin rucola tai versoseos juuri ennen tarjoilua.
Vinkki: Paahda salaattiin parsakaalin lisäksi muitakin kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja paprika sopivat ruokaan. Myös juusto käy tähän annokseen. Kokeile vaikkapa vuohenjuustoa tai fetaa.
Marinoidut kikherneet
Ainekset
3
dl
keitettyjä kikherneitä
Marinadi
1
kesäpunasipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
juoksevaa hunajaa
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
timjaminlehtiä
1/2
rl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Tee marinadi. Hienonna punasipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita marinadin aineet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita hyvin.
- Anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.
(10 min + maustuminen 2 t)