
Joulun hittijälkiruoka on vehnäjauholla ja kermalla kyllästettyjä jälkkäreitä terveellisempi raakakakku.
Sopisiko raakakakku sinun joulupöytääsi?
Raakakakku sopii useimmille
Joulupöydän ääreen kokoontuu liuta ihmisiä. Emännän tai isännän näkökulmasta pöytään saattaa kuitenkin istahtaa joukkio ruokavalioita. Runsaasta joulupöydästä jokainen löytää helposti omansa, kunnes vastaan tulee jälkiruoka. Monet perinteiset joulujälkkärit sisältävät jauhoja, munaa tai maitotuotteita. Helpoimman kautta pääset, kun teet yhden jälkiruuan, joka toteuttaa kaikkien ruokavaliot kerrallaan.
Useimmissa tapauksissa se on raakakakku. Jouluiseksi jälkiruuaksi se sopii erinomaisesti, sillä makuina ovat usein taateli, kaneli ja muut jouluun muutenkin sopivat maut. Tuhdin ja ähkyisän aterian päätteeksi on kiva maiskutella raikastavaa kakkua.
Mikä ihmeen raakakakku?
Jos et vielä tunne raakakakkuja, tässä pähkinänkuoressa: raakaruualla tarkoitetaan ruokaa, jota ei ole kuumennettu yli 42 asteen. Raakakakuissa käytetään vain vegaanisia raaka-aineita, kuten hedelmiä, pähkinöitä ja kookosta. Makeus tulee usein banaanista tai agavesiirapista, kermaisuus pähkinöistä ja maku marjoista, suklaasta ja hedelmistä.
Valitse kolmesta ihanasta raakakakusta omaan pöytääsi sopiva:
Suklaa on varma valinta
Suklaa on aina suklaa, vaikka se olisikin raakaa. Yläkuvassa oleva kakku on täytetty rocky road -tyyliin erilaisilla sattumilla.
Ota Rocky road -raakasuklaakakun resepti talteen täältä!
Puolukkainen kakku kirpeän ystävälle
Kirpeän puolukkakakun rakenne on pehmeän juustokakkumainen.
Puolukkakookos-raakakakun ohjeen löydät täältä.
Tyrnikakku kestää katseet
Kaunis tyrnikakku ei häviä perinteiselle kakulle edes ulkonäössä. Kuva: Pia Inberg
Tyrnikakun reseptin löydät täältä.